Tineri de la Parohia Balta Albă au participat la spectacolul de teatru „În drum spre Iași”

ÎN DRUM SPRE IAȘI

„În drum spre Iași” este realizat de Asociația Culturală Zona și este dedicat Anului Centenar al Marii Unirii. Acțiunea este plasată în perioada retragerii trupelor de la București la Iași, la finalul Primului Război Mondial.

Spectacolul ne face cunoștință cu o familie formată din două surori, ai căror soți, colonei, sunt plecați la război, pe care le surprindem într-un mare freamăt fiindcă în casa lor, aflată undeva pe drumul spre Iași, urmează să tragă un general important al Armatei Române.

În același timp, din discuția celor două surori rezultă că nu doar bucuria de a-l găzdui pe general le anima, ci și teama de a nu fi descoperite cu „ceva”. Acest ceva sunt propriii lor fii. La masa dată în cinstea generalului se discută, desigur, chestiunea arzătoare a războiului, a mobilizării și a motivației războiului, a necesității unirii tuturor românilor. Aflăm de asemenea că generalul are patru copii, toți încorporați.

Fiecare personaj are propria lui atitudine față de naționalism, război, unire. Practic, personajele trăiesc situații de excepție, care le schimbă viața, au propriul comportament față de acestea. Ei sunt tot atîtea oglinzi în care spectatorii se pot reflecta și, mai ales, pot reflecta. Obiectivul principal al acestui spectacol este acela de a ne prezenta o familie românească în momente de încercare, în momente esențiale ale istoriei.

Spectacolul „În drum spre Iași”, la ARCUB

Părintele paroh Vasile-Cristian Niță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s