Pelerinaj în județele Giurgiu și Ilfov

Această prezentare necesită JavaScript.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ și „Sfântul Mucenic Corneliu Sutașul“ – Balta Albă din Protopopiatul Sector 3 Capitală, în colaborare cu Agenția de pelerinaj BASILICA Travel a Patriarhiei Române, a organizat marți 31 iulie 2018, un pelerinaj la cinci locașuri sfinte din județele Giurgiu și Ilfov.

Primul popas duhovnicesc a fost la Schitul „Grădina Maicii Domnului” – Letca Nouă, din judeţul Giurgiu, în biserica ridicată , în perioada 1864 1867 de Nifon Rusăilă, primul mitropolit primat al României. Aici pelerinii s au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

În biserica de lemn a Mănăstirii „Buna Vestire” de lângă pădurea Bolintinului, credincioşii au avut bucuria de cinsti moaștele Sfântului Mina și a Sfântului Ierarh Nectarie.

Drumul a continuat către Schitul Găiseni – Strâmbu, ctitorie a unuia dintre cei mai importanți dregători ai Sfântului Voievod Neagoe Basarab, vornicul Drăghici Vintilescu din Florești.

În 1857 a fost numit egumen la Găiseni, protosinghelul Iosif Naniescu, ales la 10 iunie 1875 Mitropolit al Moldovei, canonizat la 25 martie 2018 ca Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, cu dată de prăznuire la 26 ianuarie.

La aproximativ 10 km de Bolintin Vale, în perimetrul încărcat de istorie al Ansamblului arhitectural al Centrului pastoral cultural „Gavril Drugănescu”, pelerinii s au rugat într un frumos locaș de rugăciune închinat Maicii Domnului, Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfinților Martiri Brâncoveni.

La întoarcere, pe raza comunei Ciorogârla, din judeţul Ilfov, au poposit la Mănăstirea Samurcășești, monument istoric cu semnificație deosebită, înălțat de vornicul Constantin Samurcaș și soția sa, Zinca, la anul 1808, cu trei sfinte altare întru slava Preasfintei Treimi.

Acest pelerinaj se înscrie în tematica „Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam“, ne-a spus părintele paroh Vasile Cristian Niță.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s