Activitate social filantropică la Parohia Balta Albă

 

Această prezentare necesită JavaScript.

În această perioadă de post şi rugăciune premergătoare Naşterii Domnului, Parohia Balta Albă a intensificat activitatea social filantropică, desfășurând proiectul “Bucuria de a dărui”.
Nu ştiţi voi postul care Îmi place? – zice Domnul… Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine.” Isaia 58, 6-7
Sâmbătă 16 decembrie, membrii sectorului social al Comitetului parohial însoțiți de elevi ai Colegiului Tehnic Anghel Saligny s-au deplasat la 130 de persoane defavorizate distribuind peste o tonă de alimente.

Impresii şi mărturii

Chiriţă Iulia Anamaria – elevă

Este prima dată când particip la o astfel de activitate; mă vedeam facând acest gest pentru o casă de copii sau pentru copiii străzii…spun aceasta, deoarece, oamenii în vârstă pe care i-am întâlnit pană acum sunt cei care pot sta la cozi ore întregi sau cei care circulă cu autobuzul şi sunt veşnic nemulţumiţi, în special de noi tinerii. Bătrânii pe care i-am vazut în această zi sunt total diferiţi…
Ne-au primit în casele lor modeste şi, pentru o clipă, m-am simţit ca un copil ceintră în “casa bunicilor” cu lucruri aduse de la oraş şi am citit fericirea pe chipul lor.
Am văzut oameni care stau într-o cameră cu o baie micuţă şi acesta este tot universul lor pentru care au muncit o viaţă întreagă. Sunt oameni cu riduri pe faţă, care se mişcă greu dar, se luptă cu greutăţile vieţii.
Unii, cu multă decenţă, au vrut să pară că nu au nevoie de ajutor, că le este bine… Au fost câţiva care au spus ”Eu n-am nevoie/ Sunt alte persone mai sărace decât mine care chiar au nevoie/ Eu mă descurc.” şi aveau lacrimi în ochi.
Cu siguranţă aceşti oameni chiar aveau nevoie şi vedeam asta pe faţa lor, le era teamă, ruşine să întindă mâna să primească punga cu produse.
Nu mă aşteptam să mă simt aşa bine între aceşti oameni care chiar au nevoie de cineva langă ei. Cu siguranţă voi mai participa la astfel de activităţi.
Pentru câteva clipe am simţit că iau locul lui Moş Craciun şi asta m-a bucurat, m-a făcut să înţeleg că pot face lucruri frumoase fară efort prea mare.
Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să particip la această activitate, pentru că nu ai mereu o asfel de ocazie, iar atunci când o primeşti trebuie să faci tot pentru a mulţumi pe cei la care mergi, dar în primul rând pe tine.

Constantin Ana Maria – elevă

Am făcut parte din grupul de elevi care au vizitat persoanele defavorizate şi am trăit momente interesante alături de colegi realizând cât de surprinzătoare este viaţa… Am văzut oameni aflaţi în situaţii dramatice, bătrâni, bolnavi, dar, mai ales, singuri şi neajutoraţi. Am fost foarte impresionată… nu mi-am imaginat că există oameni lângă noi care au atâtea nevoi.
Sunt multe persoane sărace în jurul nostru, sunt multe nevoi şi stă în puterea noastră, a fiecăruia, să facem ceva… uneori un gest mic poate cântări mult. Sunt foarte mulțumită că am contribuit şi eu cu puţin la bucuria acestor oameni vârstnici care aşteaptă Sărbătorile. Împreună putem aduce bucurie si  lumină în sufletele celor necăjiţi.
Mă gândesc, după această activitate, să particip la cât mai multe acţiuni de întrajutorare umană, pentru că nu este greu să fim generoşi.”

Cucuteanu Cătălin – elev

Este pentru prima dată când particip la o astfel de activitate şi sunt impresionat de tot ce am văzut şi simţit.
Cred că noi putem face cate un gest mărunt pentru noi, dar foarte important pentru persoanele în vârstă, bolnave şi, mai ales, singure – să-i vizităm, să vorbim cu ei, să simtă că există oameni cărora le pasă de ei. Mă bucur că am participat la această activitate şi am adus un strop de bucurie celor care ne-au primit cu drag la ei în casă. În ochii lor am văzut lacrimi… de emoţie, de bucurie, de multumire.
După această vizită făcută persoanelor nevoiaşe îmi propun să–mi vizitez mai des bunicii şi să stau de vorbă cu ei, pentru că sunt bătrâni şi stau singuri.

Prof. Elena Bădiţă

Împreună cu un grup de elevi am participat la acţiunea de distribuire a pachetelor cu alimente unor persoane nevoiaşe din Parohia Balta Alba. Prin aceasta am dorit să le oferim o mică bucurie şi să aducem un zâmbet pe feţele bătrânilor singuri şi bolnavi. Cei vizitaţi s-au bucurat de venirea noastră: am vorbit, ne-au spus problemelelor, ne-au primit în casă ca pe nişte oaspeţi…
Am cunoscut nişte “bătrânei” foarte drăguţi, dar singuri, care m-au impresionat prin căldura sufletească… modul în care au reacţionat când ne-au văzut şi lacrimile din ochii dumnealor dovedesc faptul că s-au bucurat de vizita noastră.
A fost pentru noi o experienţă unică, un gest pe care, l-am putut face cu ajutorul lui Dumnezeu.
Elevii au avut ocazia să cunoască şi aceste aspecte ale vieţii persoanelor singure, bolnave sau abandonate şi să-şi dezvolte stări afective pozitive să trăiască în relaţie de ajutorare a persoanelor defavorizate.
Astăzi, când totul trebuie să meargă repede, în aceste timpuri care nu au timp, să încercăm să fim oameni! Să ne implicăm mai mult în acţiuni de voluntariat alături de elevi, să încercăm să cultivăm nu numai mintea copiilor ci şi sufletul lor.

Pr. Vasile-Cristian Niță

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s