Credincioși ai Parohiei Balta Albă la Ateneul Român

Fundația Culturală Memoria și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu” și al Teatrului Național București „I.L. Caragiale”, a lansat miercuri, 4 octombrie 2017, de la ora 18.00, la Ateneul Român, numărul 100 al revistei Memoria.

La eveniment au luat cuvântul Excelența Sa, Domnul Emil Constantinescu, Președintele României (1996-2000), Doamna Micaela Ghițescu,preşedintele Fundaţiei „Memoria” şi redactor-şef al revistei cu acelaşi nume, Prof. Dr. Nicolae Nae Constantinescu, vicepreşedinte al fundaţiei şi redactor-coordonator al aceleiaşi publicaţii,Domnul Octav Bjoza, Președintele AFDPR și Subsecretar de Stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 și Domnul Radu Preda, Președinte executiv IICCMER.

Gazdă a fost Domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu”.

Au fost psalmodiate cântări, compuse pe versurile poeţilor din închisorile comuniste, de Grupul Tronos al Patriarhiei Române, dirijat de părintele arhidiacon Mihail Bucă, momentul muzical fiind răsplătit cu ropote de aplauze.

Programul a continuat cu monologul dramatic „20 de ani în Siberia” care a înfățișat povestea unei țărănci bucovinence, Anița Nandriș-Cudla, deportată din greșeală de către comuniști în Siberia, dincolo de Cercul Polar, unde a supraviețuit timp de 20 de ani numai împreună cu Dumnezeu și cu cei trei copii ai săi.

„În seria manifestărilor prilejuite de Anul comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, «Parohia Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul – Balta Albă» a inclus și participarea unui număr de 30 de credincioși de toate vârstele, la această manifestare, găzduită de Ateneul Român.

Aducem și pe această cale mulțumiri Doamnei Oana Ichim, secretar general, Redactia Revistei Memoria, pentru sprijinul acordat” a spus părintele paroh Vasile-Cristian Niță.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s